Пристрій обробки різнотипних гетерогенних даних в системах підтримки прийняття рішень - Плєхова, Г. А.; Неронов, С. М.; Костікова, М. В.; Асаєнко, Ю. С.; Плєхов, Д. О. (ХНУРЕ, 2025)
У роботі запропоновано метод створення пристрою обробки різнотипних гетерогенних даних в системах підтримки прийняття рішень, що містить передавальну частину пристрою обробки різнотипних гетерогенних даних в системах підтримки прийняття рішень та приймальну частину пристрою обробки різнотипних гетерогенних даних в системах підтримки прийняття рішень, причому передавальна частина пристрою обробки різнотипних гетерогенних даних в системах підтримки прийняття рішень та приймальна частина пристрою обробки різнотипних гетерогенних даних в системах підтримки прийняття рішень з’єднані між собою послідовно, який відрізняється тим, що до складу пристрою обробки різнотипних гетерогенних даних в системах підтримки прийняття рішень додатково введено блок нейро-нечіткого прийняття рішень, блок прогнозування та блок навчання баз знань. The paper proposes a method for creating a device for processing heterogeneous data in decision support systems, comprising a transmitting part of the device for processing heterogeneous data in decision support systems and a receiving part of the device for processing heterogeneous data in decision support systems, wherein the transmitting part of the device for processing heterogeneous data in decision support systems and the receiving part of the device for processing heterogeneous data in decision support systems are interconnected in series, which differs in that the device for processing various types of heterogeneous data in decision support systems additionally includes a neuro-fuzzy decision-making unit, a forecasting unit, and a knowledge base training unit.
Keywords: обробка гетерогенних даних; heterogenous data processing; desicion making system; forecasting; forecasting