Імплементація доктрини розумної економічної причини (ділової мети) у національне законодавство з трансфертного ціноутворення - Мішин, М. О. (НДІ ПЗІР НАПрН Україн, 2021)
У науковій роботі висвітлено зміни податкового законодавства в частині запровадження доктрини розумної економічної причини (ділової мети) під час контролю трансфертного ціноутворення. Автором наведено та проаналізовано спеціальні терміни та норми, якими були доповнені ст. 14, ст. 39 і ст. 140 Податкового кодексу України. Визначено етапність імплементації доктрини розумної економічної причини (ділової мети) в національне законодавство з трансфертного ціноутворення. Йдеться про три змістовні етапи, два з яких вже реалізовані на законодавчому рівні. // In scientific work, the changes in tax legislation are highlighted in the introduction of a doctrine of a reasonable economic cause (business goal) during transfer pricing. The author presents and analyzed special terms and norms that were supplemented by Art. 14, Art. 39 and Art. 140 Tax Code of Ukraine. The stage of implementation of the doctrine of a reasonable economic cause (business goal) into national transferate pricing legislation is determined. It is about three meaningful stages, two of which are already implemented at the legislative level.
Keywords: трансфертне ціноутворення; розумна економічна причина; ділова мета; transfer pricing; intelligent economic cause; business purpose