Вплив запозичень на наукову культуру мовлення - Сергеев, Д. В. (ХНУРЕ, 2020)
The problem of the influence of borrowing on the culture of speech has been raised. It is established that the Ukrainian language actively absorbs foreign lexical units, and the borrowing process becomes widespread. Examples of the replacement of foreign words with Ukrainian vocabulary are given. До процесів, що активно відбуваються у сучасній українській мові, належить запозичення іншомовної лексики. Цей процес неоднозначно впливає на розвиток нашої мови. З одного боку, відбувається її збагачення, але, з іншого, витісняються власні елементи, що замінюються іншомовними словами подібного значення. Це негативно впливає на стан національної мови й на збереження самобутності українського народу.
Keywords: культура мовлення; українознавство