Досвід Європейського союзу з розвитку «розумних міст» для України - Романенков, Ю. О.; Вешкін, Є. П. (ХНУРЕ, 2023)
З кожним роком кількість міського населення збільшується. За оцінками Світового банку, до 2050 року 70 осіб зі 100 проживатимуть у мегаполісах. Це висуває нові вимоги до керування процесами у таких містах. І концепція «розумних міст» з’явилася як відповідь на необхідність забезпечення параметрів сталого розвитку, екологічності, енергоефективності та загалом створення комфортних умов для проживання мешканців міст.
Keywords: розумні міста; мегаполіс