Правове регулювання звільнення працівників за вчинення аморального проступку: історичний підхід - Журавель, О. Д. (Право, 2016)
Стаття присвячена питанням правового регулювання звільнення працівників за вчинення аморального проступку. Досліджено розвиток законодавства про працю на теренах України у дореволюційному періоді, радянському періоді та його стан на сьогоднішній день. Встановлено причинно-наслідкові зв’язки між звільненням як соціальним явищем та закріпленням цього явища на законодавчому рівні. За результатами роботи сформовано висновки щодо подальшого удосконалення законодавства про працю у сфері звільнення працівників за вчинення аморального проступку. // The article is devoted to the issues of legal regulation of the release of employees for the commission of immoral misconduct. The development of labor legislation on the territory of Ukraine in the pre-revolutionary period, the Soviet period and its state is investigated. The causal relationships between the release as a social phenomenon and consolidation of this phenomenon at the legislative level are established. According to the results of the work, conclusions were formed on further improvement of labor legislation in the field of dismissal of employees for committing immoral misconduct.
Keywords: звільнення; аморальний проступок; історичний підхід; dismissal; immoral misdeminations; historical approach