Дослідження та застосування генетичних алгоритмів для прогнозування температури земної поверхні - Василенко, А. К. (My University, 2021)
У кваліфікаційній роботі розглядається вирішення проблеми прогнозування температури земної поверхні за допомогою технологій штучного інтелекту, а саме нейронних мереж і еволюційних алгоритмів. Поставлена задача полягає в тому, щоб розробити програмну систему, яка буде з використанням архіва метеоролгічних даних робити передбачення щодо параметрів погоди у заданій точці земної поверхні в обраний проміжок часу.
Keywords: глубоке навчання; еволюційні алгоритми; нейроеволюція; часові ряди; python; reinforcment learning; RNN