Методи придушення акустичних шумів - Дядечко, І. М. (My University, 2019)
Об'єкт дослідження – придушення акустичних шумів. Предмет дослідження – методи активного придушення акустичних шумів у просторі. Мета атестаційної роботи – розробка програмного засобу оптимізації активного придушення шумів за допомогою методів штучного інтелекту. Метод дослідження: для розв'язання задачі оптимізації використовується метод машинного навчання, метод комп`ютерного моделювання. Результати: розроблено програмну модель акустичного придушення шумів за допомогою середовища Matlab. Алгоритми оптимізації реалізовані мовою програмування Matlab на персональному IBM-сумісному комп’ютері (тактова частота процесора – 1.8 ГГц, обсяг оперативної пам’яті – 8 Гб, обсяг жорсткого диску – 256 Гб). Область застосування – придушення акустичних шумів у побутових сферах діяльності (навушники, побутова техніка, машини, маленькі приміщення, тощо)
Keywords: придушення шумів; акустична система; машинне навчання