Окремі проблеми правотворчої діяльності органів виконавчої влади як складової механізму забезпечення прав людини в Україні - Харчук, Р. С. (Право, 2016)
Стаття присвячена аналізу ключових проблем правотворчої діяльності органів виконавчої влади в Україні, яка розглядається в якості складового механізму забезпечення прав людини. Особлива увага звертається на суб’єктивні та об’єктивні проблеми підзаконної правотворчої діяльності, що виникають на всіх етапах такої діяльності, та формуються рекомендації щодо вирішення таких проблем. / The article is devoted to the analysis of key problems of law-making activity of executive bodies in Ukraine, which is considered as an integral part of human rights mechanism. Particular attention is paid to the subjective and objective problems of subordinate law-making activities that arise at all stages of such an activity, and recommendations are formed on solving such problems.
Keywords: нормативно-правовий акт; права людини; правотворча діяльність; правотворчість; normative legal act; human rights; law-making activity; law-creation