Удосконалення методики діагностики діелектричної проникності - Семенець, М. В. (My University, 2024)
Мета роботи - створення аналітичної моделі та чисельного алгоритму для розрахунку параметрів резонатора сенсора діелектричної проникливості. Аналіз результатів розрахунку для оптимізації конструкції резонатора сенсора та розробки рекомендацій для його практичної реалізації. Метод дослідження – аналітичний та числовий розрахунок параметрів резонаторного сенсора діелектричної проникливості із застосуванням пакета Mathcad-11. Резонаторний сенсор виконано з зовнішнім розташуванням зразка, що вимірюється. При створенні аналітичної моделі використовується метод частково областей та наближення заданого поля. Поле у окремий частині резонатора представлено за допомогою тензорних функцій Гріна у циліндричних областях. Розроблені аналітична модель та алгоритм числового розрахунку можуть застосовуватись при розробці циліндричних резонаторних систем у НВЧ діапазоні. У розділі "Охорона праці" проведено аналіз системи "людина - машина - середовище", виявлені небезпечні фактори и методи їхньої локалізації.
Keywords: електромагнітне поле; резонанс; спектр коливань; коаксіал; цілиндричні області