Robotic process automation and integration systems for SMBS: priority processes and software comparison - Floru, Y.; Sotnik, S. V. (ХНУРЕ, 2026)
The work examines the critical importance of implementing business process automation for small and medium-sized businesses in today's highly competitive economy. The main focus is on the analysis of practical automation tools, such as robotic process automation and cloud integration platforms (iPaaS), their comparative characteristics (Zapier, Make, UiPath), and application scenarios in finance, sales, HR, and logistics. The work emphasizes the necessity of preliminary process re-engineering, debunks the myth surrounding implementation costs, and provides a step-by-step strategy for successful digital transformation. The material is intended for owners and managers of SMBs who seek to reduce operational costs, increase data processing efficiency, and prepare their business for international scaling. У роботі розглядається критична важливість впровадження автоматизації бізнес процесів для малого та середнього бізнесу в умовах сучасної висококонкурентної економіки. Основна увага зосереджена на аналізі практичних інструментів автоматизації, таких як RPA та хмарні інтеграційні платформи (iPaaS), їх порівняльній характеристиці (Zapier, Make, UiPath) та сценаріях застосування у фінансах, продажах, HR та логістиці. Робота підкреслює необхідність попереднього реінжинірингу процесів, розвінчує міф про вартість впровадження та надає покрокову стратегію успішної цифрової трансформації. Матеріал призначений для власників та керівників малого та середнього бізнесу, які прагнуть зменшити операційні витрати, підвищити ефективність роботи з даними та підготувати бізнес до міжнародного масштабування.
Роботизована автоматизація процесів та інтеграційні системи для малих та середніх підприємств: пріоритетні процеси та порівняння програмного забезпечення
Keywords: robotic process automation; малий та середній бізнес; Zapier; автоматизація робочих процесів