Метод асимптотичної оцінки продуктивності комп'ютерних систем - Федоров, В. М. (My University, 2025)
Метою кваліфікаційної роботи є розгляд різних визначень вузьких місць і методів їх виявлення. Використання операційного аналізу як математичної основи дослідження. У ході виконання кваліфікаційної роботи були розглянуті асимптотичні методи виявлення вузьких місць. Була проведена експериментальна оцінка продуктивності системи з метою аналізу вузьких місць у мережі з використанням аналітичного і імітаційного моделювання. Аналіз аналітичних моделей продуктивності замкнутих систем при екстремальних навантаженнях показав зону точних значень фактичної пропускної здатності та часу відгуку. Результати аналітичного і імітаційного моделювання продемонстрували задовільну розбіжність.
Method for Asymptotic Evaluation of Computer Systems Performance
Keywords: збалансована система; операційний аналіз; вузькі місця; оцінка продуктивності; моделювання продуктивності; мережі черги