Локальні НВЧ поля в біомедичній діагностиці - Долженко, Д. В. (My University, 2021)
Розглянуто основні методи НВЧ діагностики на базі різних сенсорів. Проведено аналіз основних аспектів розробки сенсорів для локальної діагностики біооб’єктів. Розроблена чисельна модель системи зонд–об’єкт, для дослідження електродинамічних процесів в області їх взаємодії. Встановлено, що розподіл поля в досліджуваних моделях зондів значно залежить від геометрії апертурного вузла, значення електрофізичних параметрів об’єктів, а також ступеня наближення до його поверхні вістря зонда. Розроблена модель резонаторного зонду зі змінною чутливістю, що дозволяє еффетивно проводити діагностику біооб’єктів. Отриманні результати свідчать про актуальність розвитку даного напрямку та вказують на перспективність досліджень у даній сфері
Keywords: скануючий мікрохвильовий мікроскоп; апертура; зонд; резонатор; радіус вістря; розподіл НВЧ поля; локальна діагностика; еванесцентність