Концептуальні положення процесу діагностики рівня економічної безпеки підприємства - Полозова, Т. В.; Журавель, М. Ю.; Мусієнко, В. О. (Дніпропетровський національный університет, 2010)
Запропоновано процес діагностики рівня економічної безпеки підприємства разглядати як сукупність наступних етапів: визначення мети проведення діагностики; формування системи оціночних індикаторів; збір, обробка та оцінка достатності інформації для проведення діагностики; оцінка рівня економічної безпеки з графічною інтерпретацією результатів; формування карти аналізу показників безпеки; виявлення та аналіз загроз; розробка системи заходів щодо нейтралізації загроз. Розроблено загальні рекомендації щодо вдосконалення процесу діагностики рівня економічної безпеки підприємства.
Keywords: діагностика рівня економічної безпеки підприємства; показники оцінки економічної безпеки; карта аналізу показників безпеки