Пліс як засіб підвищкення відмовостійкості інформаційно-керуючих систем - Сєріков, А. О.; Ткач, М. Г. (ХНУРЕ, 2020)
У зв'язку з темпами розвитку мікропроцесорної техніки стають доступними все новіші можливості реалізації багатьох, до сих пір неможливих, проектів. Не викликає сумніву те, що в підходах до проектування мікропроцесорів відбуваються великі зміни, пов'язані з організацією внутрішньої структури. Були проведені численні дослідження підходів до реалізації відмовостійких систем, як програмовані логічні інтегральні схеми (ПЛІС) які, дозволяють втілювати складні проекти на одному кристалі і проводити багаторівневу перевірку на всіх етапах розробки, а також допускають можливість здійснювати оперативну реконфігурацію внутрішньої архітектури в процесі їх функціонування. Саме тому використання ПЛІС дає можливість по-новому підійти до вирішення питань резервування та розпаралелювання процесів управління, що забезпечують відмовостійкість інформаційно-керуючих систем (ІКС).
Keywords: ПЛІС; відмови; ІКС