Розробка модуля «Облік та контроль надання послуг за договорами» інформаційної системи приватної клініки - Косогоров, І. Є. (My University, 2025)
Об’єктом розробки є модуль «Облік та контроль надання послуг за договорами» ІС приватна клініка. Метою розробки модулю «Облік та контроль надання послуг за договорами» ІС приватна клініка є автоматизація процесів реєстратури з обліку наданих медичних послуг, підвищення ефективності роботи працівників реєстратури, забезпечення прозорого контролю за виконанням умов договорів та автоматичне формування аналітичних звітів за договорами. У рамках дослідження здійснено аналіз предметної області обліку та контролю медичних послуг у контексті договорів у приватній клініці. Проведено огляд сучасних підходів до автоматизації реєстратур та систем медичного обліку. Сформовано функціональні та нефункціональні вимоги до розробки модулю, розроблено архітектуру системи на функціональному рівні, а також побудовано концептуальну та логічну схеми бази даних, на основі яких реалізовано відповідну структуру для зберігання та обробки даних у модулі. Розроблено алгоритм роботи модуля «Облік та контроль надання послуг за договорами» для інтеграції в ІС приватної клініки. Модуль забезпечує зручний інтерфейс для реєстратури, контроль виконання договорів, автоматизовану звітність і спрощення рутинних процесів. Впровадження модулю підвищує якість обслуговування, зменшує кількість помилок, покращує контроль за договорами, знижує навантаження на персонал та підвищує ефективність роботи всієї системи.
Keywords: приватна клініка; пацієнт; надання послуг за договорами