Оптимізація технології програмування контролерів паралельної дії - Бура, С.А. (My University, 2021)
Метою кваліфікаційної роботи є реалізація графічного програмного додатку для створення та генерації циклограм мовою ЯПЛК-М для ПЛК паралельної дії. У ході виконання кваліфікаційної роботи проведено аналіз стану сучасних методів керування та засобів програмування ПЛК паралельної дії, розглянуто технології програмування ППЛК. Виконано аналіз технологій програмування технічних засобів керування паралельної дії, та визначені їх основні недоліки. Розглянуто сучасні середовища і технології програмування для створення програмного забезпечення для ПК, та виконано обґрунтування вибору програмних засобів для створення технології програмування контролерів паралельної дії. Розроблено архітектуру програмного додатку та виконано його реалізацію. Наведено опис інтерфейсу користувача для заповнення циклограми мовою ЯПЛК-М та проведено тестування програмного продукту.
Technology Optimization for Programming of Parallel Action Controllers
Keywords: програмовані логічні контролери; ППЛК; ПЛІС; HDL; ЯППЛК; ЯПЛК-М; TVP-технологія; циклограма