Система інтелектуальної ідентифікації дефектів пласких поверхонь - Юрченко, О. В. (My University, 2022)
Предметом дослідження є неронечіткі моделі та методи інтелектуальной ідентифікації дефектів 2D поверхонь на прикладі технологічного процесу виробництва сталевого прокату за умов поточної невизначеності кількості та характеристик дефектів. Об'єктом дослідження є процеси ідентифікації дефектів пласких поверхонь на прикладі поверхні сталевого прокату. Метою роботи є розробка системи інтелектуальної ідентифікації дефектів пласких поверхонь, що оброблюються в безперервних технологічних процесах, з використанням нечіткого та непромереженого підходів.
Keywords: інтелектуальні системи ідентифікації; нейронна мережа; нечіткий класифікатор; ідентифікація дефектів