Особливості українського бароко в архітектурі - Коваленко, Е. А. (ХНУРЕ, 2020)
Розвиток культури бароко в Україні виявився чутливим до особливостей національного менталітету. Адже бароко у різних країнах світу породило свої національні школи, тобто заявило про себе як варіабельну, щодо конкретних історичних умов та традицій, культурну систему. Мета роботи – вплив бароко на українську культуру, та особливості його прояву в архітектурі у ХVІІ–ХІІІ століттях.
Keywords: культурне розмаїття; українознавство; традиції; культура