Методи фільтрації медичних зображень - Малах, К. П. (My University, 2020)
Метою атестаційної роботи є аналіз найбільш поширених фільтрів для фільтрації цифрових зображень і їх застосування для фільтрації медичних зображень відповідно до поставлених завдань. У ході виконання атестаційної роботи були проаналізовані широко відомі методи фільтрації цифрових зображень. Показані їх переваги та недоліки, можливі області застосування. Розглянуті методи фільтрації цифрових зображень застосовувалися до різних медичних зображень для їх обробки. Розглянуто завдання видалення шумів на зображеннях, виділення об'єктів інтересу, згладжування меж об'єктів, поліпшення зображень. Результати роботи дозволяють оптимізувати процедуру вибору методів фільтрації відповідно до поставлених завдань.
Medical Images Filtering Methods
Keywords: корекція; піксел; медіана; фільтрація зображень; MATLAB