Огляд основних властивостей матеріалів, що використовуються для виготовлення плоских друкованих форм для літографії з каменю. Методи вдосконалення цих матеріалів - Пляцко, М. М.; Огірко, І. В.; Хамула, О. Г. (ТОВ «Друкарня Мадрид», 2024)
Слово «літографія» походить від давньогрецьких слів «lithos», «камінь» і «graphein», «писати». Воно позначає метод планографічного друку (друку на пласкій поверхні), а також процес друкування з використанням розшарування жиру та води, які контактують один з одним.
Keywords: процес друкування; метод планографічного друку