Дослідження використання кінцевих автоматів та їх об'єктно-орієнтованих моделей при проектуванні та реалізації поведінки програмних систем - Нікітін, Д. М. (My University, 2021)
Об’єкт дослідження – використання кінцевих автоматів при проектуванні програмних систем. Мета дослідження – аналіз існуючих програмних рішень та алгоритмів, які базуються на кінцевих автоматах, та їх модернізація для оптимізації проектування та реалізації програмних систем. В результаті роботи було вивчено програмні реалізації алгоритмів з використання кінцевих автоматів та патерну «State» у асинхронному програмуванні; визначено можливості модернізації існуючих алгоритмів для покращення їх роботи; модернізовано патерн «State», який дозволяє об’єктам змінювати свою поведінку в залежності від їх стану, з усуненням основних недоліків; запропоновано метод модифікації вихідного коду програми для використання нового патерну з мінімальною кількістю змін, які можуть привести до появи помилок.
Keywords: абстракція; архітектура системи; асинхронна модель; кінцевий автомат; патерн проектування; функція переходу; event context; event manager; iterator; state table