Моделювання функціонування радіолокаційних засобів виявлення малорозмірних об’єктів - Чернявський, О. Ю.; Герасимов, С. В.; Марущенко, В. В. (НТУ «ХПІ», 2024)
У роботі обґрунтовано особливості алгоритму проведення огляду повітряного простору з метою визначення малорозмірних повітряних об’єктів. При моделюванні враховано переваги та недоліки основних видів огляду повітряного простору, які використовуються для виявлення малопомітних цілей, у тому числі безпілотних літальних апаратів. Результати проведеного моделювання дозволили запропонувати внесення коригування у систему підготовки операторів РЛЗ для виявлення малорозмірних об’єктів. Запропоновано систему обладнання полігону навчально-тренувальними комплексами для навчання виявленню малорозмірних об’єктів. Результати моделювання дозволили підвищити навченість особового складу.
Keywords: малопомітна ціль; радіолокаційний засіб