Розробка технології створення анімаційного ролика з ефектом паралаксу - Кобець, Д. А. (My University, 2023)
Об’єкт дослідження – технології створення анімації з ефектом паралаксу. Мета роботи – розробка технології створення анімаційного ролику з ефектом паралаксу для подальшого використання в соціальній рекламі в різноманітних соцмережах. Демонстрація можливостей використання ефекту паралаксу для надання глибини двовимірній анімації. Області застосування – використання ролику в рекламі, на сайтах, різноманітних мультимедіа продуктах. Проведено аналіз аналогів технологій створення анімації з ефектом паралаксу, розглянуто особливості розробки анімацій та використання ефекту. На основі виявлених переваг та недоліків визначено технологію, яка буде використовуватися для розробки анімації, завдяки цьому було обрано програмне забезпечення. Надалі було виявлено мету та ідею анімації, створено сценарій. Розроблено дизайн, обрано стиль та обґрунтовано вибір кольорового забарвлення. В графічному редакторі було створено векторні об’єкти, які складали шари анімації. Було розроблено саму анімацію, додано звуковий супровід та ефекти. Проведено тестування публікації в соціальних мережах та виявлено недоліки коректності відображення в залежності від платформи. Таким чином, було розроблено анімацію з ефектом паралаксу, яка відповідає параметрам деяких соціальних мереж і може бути використана у якості соціальної реклами.
Keywords: фокусування; анімація