Кодування інформації точками на еліптичній кривій - Горбенко, І. Д.; Тімохін, С. С. (ХНУРЭ, 2014)
Інформація є однією з найцінніших ресурсів. Недарма кажуть, що той, хто володіє інфо- рмацією, володіє світом. Тисячі років тому люди намагалися приховати інформацію від інших і саме тоді вони почали використовувати перші шифри. Сьогодні питання захисту постає ще гостріше. Недаремно наш час прозвали інформа- ційною ерою. Шифрування інформації є одним з основних способів приховування інформа- ції. Усі шифри поділяються на симетричні і асиметричні, кожні з яких мають свої переваги та недоліки. Серед асиметричних криптосистем широкого використання здобули криптосис- теми на еліптичних кривих. Вони використовуються для цифрового підпису електронних до- кументів, шифрування тощо. Але для використання шифрування постає інше питання – як представити інформацію у вигляді точки на еліптичній кривій?