Радіоакустичний спосіб визначення вологості атмосферного повітря - Карташов, В. М.; Бабкін, С. І.; Куля, Д. М. (ХНУРЕ, 2014)
Винахід належить до радіолокаційної метеорології, а саме до радіоакустичних способів вимірювання метеорологічних величин атмосфери, і може бути використаний при складанні короткострокових прогнозів погоди, при метеорологічному забезпеченні екологічного моніторингу атмосфери та безпеки зльоту і посадки літальних апаратів різного призначення, при складанні радіокліматичних карт, досліджень з фізики атмосфери, зокрема туманів різного походження і таке інше.
Keywords: радіолокаційна метеорологія; радіоакустичний спосіб вимірювання величин; прогноз погоди; атмосферне повітря