Дослідження локальних мовних моделей для побудови чат-ботів в системах електронної комерції - Безсонов, О. С. (My University, 2024)
У даній роботі виконано аналіз методів адаптації локальниї мовних моделей для систем електронної комерції. Було досліджено властивості цих систем, їх здатності до генерації відповідей на запитання користувача. Досліджено існуючі методи побудови чат-ботів, що включає в себе оцінку їх ефективності. Розглянуто методи створення чат-ботів за архітектурою RAG (пошук та збільшення) та методи оцінки згенерованих відповідей. Окрема увага приділена методам включення специфічних знань в системи чат-ботів. В роботі також представлено удосконалення методу побудови контекстних даних для чат-бота, що полягає в узагальненні вхідних документів для збільшення ефективності семантичного пошуку з подальшим використанням оригінальних фрагментів даних для запобігання втрат інформації. Завершальна частина роботи присвячена програмній реалізації удосконаленого методу побудови контекстних даних для чат-бота, включаючи експериментальну перевірку його ефективності. Результати дослідження підтверджують значення удосконаленого методу побудови контекстних даних для чат-бота у поліпшенні релевантності згенерованих відповідей та користувацького досвіду в інформаційних системах електронної комерції.
Keywords: великі мовні моделі; інформаційна інтелектуальна система; локальні мовні моделі; машинне навчання; чат боти