Протидія легалізації доходів при здійсненні операцій з землею та об’єктами нерухомості - Внукова, Н. М. (НДІ ПЗІР НАПрНУ, 2019)
У даній праці досліджуються актуальні питання фінансового моніторингу операцій з об’єктами нерухомості та земельними ділянками. Для попередження та протидії легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, на ринку нерухомого майна запропоновано враховувати основні критерії оцінки ризику клієнта. Зроблено висновок, що кримінальне середовище має істотний вплив на репутацію, фінансові показники та діяльність спеціально визначених суб’єктів первинного фінансового моніторингу сектору землі та нерухомого майна, його потенційних бенефіціарів та/або осіб, пов’язаних з суб’єктами фінансового моніторингу, що треба враховувати у протидії легалізації доходів. // These work explore the current issues of financial monitoring of transactions with real estate and land. In order to prevent and counteract the legalization of proceeds from crime, it is proposed to take into account the main criteria of the client’s risk assessment in the real estate market. It is concluded that the criminal environment has a significant impact on the reputation, financial performance and performance of specially designated entities of primary financial monitoring of the land and real estate sector, its potential beneficiaries and/or persons related to financial monitoring entities take into account in countering the legalization of income.
Keywords: легалізація доходів; фінансовий моніторинг; оцінка ризику; revenue legalization; financial monitoring; risk assessment