Система виявлення малих БПЛА у ближньому інфрачервоному діапазоні - Зінченко, М. Р. (My University, 2022)
В кваліфікаційній роботі проведено аналіз характеристик та параметрів телевізійних систем. Виконано теоретичні оцінки характеристик системи виявлення БПЛА в ближньому інфрачервоному діапазоні: проведено енергетичний розрахунок системи з інфрачервоним підсвічуванням об'єкта, проведено енергетичний розрахунок матричної системи інфрачервоного підсвічування об'єкта, виконано розрахунок чутливості камери в ближньому інфрачервоному діапазоні. Обгрунтувано експеримент з дослідження системи виявлення БПЛА в ближньому інфрачервоному діапазоні. Досліджено просторові характеристики випромінення інфрачервоного прожектора. Складено та реалізовано алгоритм отримання інфрачервоних зображень з заданим відношенням сигнал-шум.
Keywords: БПЛА; відношення сигнал/шум; дрон; інфрачервоний діапазон; підсвічення; виявлення малих БПЛА