Окремі питання охорони праці сезонних працівників : порівняльний аналіз законодавства України та Європейського Союзу - Івчук, Ю. Ю. (Право, 2016)
Стаття містить характеристику засад кодифікації як однієї з основних форм систематизації законодавства. Проаналізовано механізм реалізації загальних принципів кодифікації у процесі створення проекту Трудового кодексу України. Виявлено недоліки проекту Кодексу та інших законодавчих актів, що не відповідають засадам кодифікації, та сформульовано пропозиції щодо їх подолання. // The article contains a characteristic of the principles of codification as one of the main forms of systematization of legislation. The mechanism of implementation of the general principles of codification in the process of creation of the draft Labor Code of Ukraine is analyzed. The disadvantages of the Code of the Code and other legislative acts that do not meet the principles of codification are revealed, and proposals are formulated on their overcoming.
Keywords: кодифікація; засади; трудове законодавство; практика реалізації; проект Трудового кодексу; codification; principles; labor legislation; practice of realization; draft labor code