Моделі представлення елементів систем масового обслуговування з міжагентним інформаційним обміном - Базильський, А. А. (My University, 2020)
Метою атестаційної роботи є аналіз моделей представлення елементів систем масового обслуговування з використанням мереж Петрі. У роботі запропоновано механізм побудови мереж Петрі для основних об'єктів обчислювальних систем, формалізовані функції мережевих об'єктів у вигляді примітивних функціоналів з використанням мереж Петрі. Запропоновані операції над мережами Петрі, що дозволяють легко конструювати модель обчислювальної системи. Для демонстрації побудованої моделі, наведено приклад побудови мережі Петрі для фрагмента локальної мережі, розглянуті питання маршрутизації в імітаційній моделі, запропонований узагальнений алгоритм роботи імітаційної моделі.
Element Representation Models for Queuing Systems with Inter-Agent Information Exchange
Keywords: система масового обслуговування; мережа Петрі; обчислювальна ситема; імітаційна модель; інформаційний обмін