Концепція кримінально-правової протидії корупції в Україні - Бондаренко, О. С. (Сумський державний університет, 2021)
У монографії досліджено питання сутності й різновидів корупції та запропоновано науково і теоретично обґрунтовану концепцію кримінально-правової протидії корупції в Україні. Особливу увагу приділено корупційним кримінальним правопорушенням, їх різновидам, досліджено підстави та умови криміналізації окремих адміністративних правопорушень, пов’язаних із корупцією. Акцентовано на суб’єктах протидії корупції та їх ролі в реалізації цього завдання. Окреслено та охарактеризовано причини й основні заходи, необхідні для протидії політичній, економічній, судовій, медичній, освітній, спортивній корупції та корупції щодо діяльності правоохоронних органів. Досліджено сутність і роль міжнародного співробітництва у протидії корупції. Узагальнено та систематизовано зарубіжний досвід у сфері протидії корупції. Для науковців, науково-педагогічних працівників, здобувачів юридичних спеціальностей закладів вищої освіти, працівників правоохоронних органів, уповноважених здійснювати кваліфікацію корупційних кримінальних правопорушень, та всіх тих, хто цікавиться проблемами протидії корупції в Україні.
Keywords: корупція; кримінальне право; злочин; злочинність; протидія злочинності; corruption; criminal law; crime; criminality; countering crime