Аналіз джерел випромінювання ЕМП і засоби для їх оцінки - Слинько, О. О. (My University, 2020)
Розглянуто проблематику виміру електромагнітного поля, різні типи вимірювальних антен, що застосовуються для виміру ПЕМВ у різних частотних діапазонах. Проведено аналіз сучасного стану антенної вимірювальної техніки, розглянуто основні параметри антен, у тому числі характеристику «антенний фактор», яка використовується в нормативно-технічній документації на вимірювальну антену при її калібруванні й виконанні вимірів. Виконано розрахунок діаграми рівнів радіоканалу та спроектовані й розраховані логоперіодичні вимірювальні антени для вимірювання напруженості електромагнітного поля.
Keywords: електромагнітні випромінювання; антени вимірювальні; антенний фактор; діаграма рівнів радіоканалу; антена логоперіодична