Інформаційні технології та проблеми трансформації сучасної культури - Штанько, В. І. (Харківська державна академія культури, 2002)
Проаналізовані основні трансформації культури під впливом процесів інформатизації та комп'ютеризації різних сфер людської діяльності.
Keywords: інформатизація; культура знакових систем; віртуальна реальність; гіпертекст; симулякр