Дефлектор - Семенець, В. В.; Копоть, М. А.; Аврунін, О. Г.; Бугай, Д. Ю. (My University, 2020)
Дефлектор містить циліндричний патрубок з насадженими на нього конічним дифузором, захищеним зовні конусним щитком-козирком, і встановленим над вихідним отвором конічного дифузора конусною парасолькою-ковпаком, причому верхня частина дифузора, щиток-козирок і парасолька-ковпак охоплені циліндричним кожухом. Між розтрубом і кожухом введено додатковий елемент, який виконує роль спрямованого сопла, та кріплення, які мають плоску конструкцію по всьому профілю деталей, що з'єднуються та виконують роль сепараторів повітряного потоку.
Keywords: аеродинаміка; дефлектор; вентиляція