КТ 1. Розробка системи моніторингу кліматичних параметрів приміщення. ПТ 2. Програмна реалізація - Бутенко, Б. А. (My University, 2024)
Мета розробки – створення програмного засобу системи моніторингу кліматичних параметрів з підвищеною ефективністю, який дозволяє переглядати показання із датчиків, керувати параметрами вологості, температурою в приміщенні. Результати та їх новизна – реалізовано програмний модуль системи управління підприємством виготовлення паперових виробів; проведено моделювання системи та її синтез, що забезпечить якісне та ефективне управління системою, та дозволить отримувати високі показники надійності проведення технологічних операцій. В кваліфікаційній роботі проведений аналіз характеристик автоматизованих систем управління підприємством. Розроблено структурну та функціональну схему системи виготовлення паперових виробів, яка може бути застосована на підприємстві. Проведено вибір технічних засобів автоматизації, згідно яких буде виконуватись процес виготовлення. Для розробки програмного модулю управління системою прийнято рішення використати програмний засіб моделювання Matlab. Проведено моделювання системи управління програмним модулем, та синтез системи управління. Розглянуто питання охорони праці.
Keywords: моніторинг кліматичних параметрів; передавач; брокер; кліматичні параметри приміщення; MQTT