Розроблення віртуального макету для дослідження гнучкої виробничої дільниці - Берест, Б. Р. (My University, 2025)
Об’єктом розробки є процес подачі, транспортування та обробки деталей за допомогою гнучкої виробничої дільниці. Предметом розробки є гнучка виробнича дільниця для подачі транспортування та обробки деталей. Мета роботи полягає в підвищенні ефективності підготовки операторів гнучких виробничих дільниць шляхом розробки віртуального макета для моделювання процесів обробки та транспортування деталей. У процесі виконання роботи було проведено аналіз наявних гнучких виробничих дільниць та автоматизації виробничих процесів. Дослідження охоплює класифікацію гнучких виробничих дільниць, методи та цілі їх впровадження у виробництво. На основі отриманих результатів створено експериментальний макет гнучкої виробничої дільниці. Підсумком роботи став віртуальний макет гнучкої виробничої дільниці, призначений для навчання за допомогою моделювання процесів обробки та транспортування деталей. Результати кваліфікаційної роботи відповідають переліку Цілей сталого розвитку: – 4 Якісна освіта; – 9 Інновації та інфраструктура.
Keywords: транспортування деталей; обробка деталей; гнучка виробнича дільниця