Розроблення комп’ютеризованої системи управління складним електронним замком на базі Arduino з використанням штучного інтелекту - Львов, А. А. (My University, 2025)
Об’єкт дослідження є процес автоматизованого управління доступом за допомогою електронного замка. Предмет дослідження – електронний замок на базі Arduino з використанням штучного інтелекту. Мета роботи – підвищення безпеки доступу за рахунок розроблення комп’ютеризованої системи управління складним електронним замком на базі Arduino з використанням штучного інтелекту. В кваліфікаційній роботі розглянуто актуальні питання за темою, запропоновані рішення моделювання роботи електронного замка в середовищі Arduino, а також налаштування сенсорної системи та програмного забезпечення для керування комп’ютерною моделлю замка з використанням штучного інтелекту для забезпечення надійного доступу. Зокрема, розглянуто використання алгоритмів розпізнавання біометричних даних та адаптивного навчання для покращення точності роботи системи. Результати роботи можна віднести до цілей сталого розвитку 9 та 12: «Промисловість, інновації та інфраструктура», «Відповідальне споживання та виробництво» відповідно. Отримані результати можуть бути використані на етапах проектування та тестування електронних замків з елементами штучного інтелекту для покращення безпеки доступу в інтелектуальних будівлях, а також в освітньому процесі при проведенні практичних чи лабораторних робіт за спеціальностями, пов’язаними з автоматизацією, робототехнікою та розробкою інтелектуальних систем. Результати, що були отримані під час навчання та підготовки кваліфікаційної роботи, висвітлено в статті.
Keywords: електронний замок; підвищення безпеки доступу; Arduino; сенсорна система