Дослідження алгоритмів пошуку інформації на основі штучних агентів - Струков, О. М. (My University, 2019)
Об’єктом дослідження являється система інформаційного пошуку в Інтернет за допомогою математичних методів штучних інтелектуальних агентів. Метою є підвищення релевантності перших результатів автоматичного багатомовного інформаційного пошуку в рамках застосування мультиагентного підходу. У результаті роботи розроблена багатоагентна архітектура системи БІП, визначені функції агентів і взаємозв’язки між ними, що дозволяє одержати більш ефективну реалізацію системи БІП.
Keywords: апроксимація; асоціативність; атестаційна робота; багатомовний інформаційний пошук; штучні агенти