Освітлювальний пристрій на основі безелектродної сірчаної лампи з НВЧ збудженням - Фролова, Т. І.; Чурюмов, Г. І. (My University, 2018)
Освітлювальний пристрій на основі безелектродної сірчаної лампи з НВЧ збудженням, що містить джерело НВЧ енергії, яке з'єднується з хвилеводом, в якому розповсюджується електромагнітна хвиля, яка збуджує безелектродну лампу, хвилеводний трійник, який з'єднаний з обома кінцями хвилевода, всередині якого розташована безелектродна лампа, при цьому хвилеводний трійник виконаний з можливістю розгалуження на дві частини НВЧ енергії, яка розподіляється і потрапляє з обох кінців в хвилевод з світловипромінюючими отворами, для проходження випромінювання світла від збудженої безелектродної лампи, який відрізняється тим, що має додатково введені сонячні батареї, які з'єднуються з блоком управління, накопичувачем енергії і зовнішньою електричною мережею.