Щодо права на справедливу оплату праці - Бережна, К. І. (Право, 2016)
У статті автором порушено актуальну проблему щодо реалізації працівником права на справедливу оплату праці. Доведено необхідність розроблення та затвердження Кабінетом Міністрів України, з метою упорядкування оплати праці всіх найманих працівників та створення механізму оптимальних міжгалузевих та міжпосадових співвідношень в оплаті праці, Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників, яку, на думку автора, слід поширити на всіх роботодавців незалежно від їх форми власності й організаційно-правової форми створення. // In the article the author violated an actual problem with the employee of the right to just pay for labor. The necessity of developing and approving the Cabinet of Ministers of Ukraine has been proved to establish the remuneration of all hired workers and the creation of a mechanism for optimal inter-sectoral and inter-planting relationships in remuneration, a single tariff grid of discharges and remuneration coefficients, which, in the opinion of the author, should be extended to all employers regardless of their form of ownership and organizational and legal form of creation.
Keywords: справедливість; оплата праці; заробітна плата; право на справедливу оплату праці; достатній життєвий рівень; найманий працівник; роботодавець; justice; pay; wages; right to fair pay; sufficient living standards; hired employee; employer