Аналіз зміни аеродинамічного носового опору при дії одорантів - Носова, Я. В.; Аврунін, О. О.; Ібрагім Юнусс Абделхамід; Тернопол, Ю. О. (ХНУРЕ, 2023)
Вивчення риноманометричних сигналів на основі дихального циклу під час ольфактометричних досліджень дозволяє опосередковано визначити появу нюхової чутливості за зміною аеродинамічного носового опору. Перспектива роботи полягає в тому, щоб підтвердити походження підходу та проаналізувати аеродинамічний носовий опір під впливом різних запахів.
Keywords: риноманометрія; циклограма дихання; одоривектор; аналізатор нюховий