Дослідження моделей згорткових нейронних бібліотеки Keras для класифікації об’єктів на зображенні з використанням методів інтерпретації рішень моделі - Новічонок, М. С. (My University, 2020)
Робота присвячена вирішенню проблеми класифікації об’єктів на зображенні з використанням моделей Keras Applications та методів інтерпретації отриманих рішень. Розглянуто існуючі класичні та сучасні підходи та методи класифікації об’єктів на зображенні. Проаналізовано модель згорткової нейронної мережі. Досліджено різновиди згорткових нейронних мереж, їх структуру та характерні особливості. Розглянуто методи інтепретації рішень моделей, що використовуються для роботи з зображеннями. Виконано порівняння точності моделей. Проведено експертну оцінку щодо зрозумілості отриманих інтерпретацій результатів. Обрано моделі нейронної мережі з найвищою оцінкою експертів та найбільшою точністью класифікації об’єктів на зображенні.
Keywords: класифікація зображень; машинне навчання; нейронна мережа; навчання з учителем; інтерпретація; dataset imagenet; бібліотека keras; mobilenet