Нормування трудових прав осіб з інвалідністю: перспективи використання в Україні досвіду США - Гладкий, В. В. (Новий курс, 2022)
У підрозділі монографії встановлюється стан поточного правового регулювання забезпечення соціальної безпеки осіб з інвалідністю в США шляхом забезпечення їх трудових прав. З'ясовуючи актуальну нормативно-правову основу забезпечення в США соціальної безпеки осіб з інвалідністю в сфері праці та зайнятості, а також коло органів публічної служби, відповідальних за соціальну безпеку відповідної верстви американського населення, автор окреслює перспективи використання розглянутого американського досвіду в сучасній Україні. Автором обгрунтовується потреба в проведенні концептуально-стратегічних, нормативно-правових й інституційних перетворень в Україні у сфері забезпечення соціальної безпеки працівників з інвалідністю.
Keywords: правове регулювання; нормативне забезпечення; особи з інвалідністю; трудові права; соціальні права; соціальна безпека; соціальні ризики; американське право; реформа трудового законодавства; соціальний захист; сфера праці та зайнятості