Методи структурно-параметричної оптимізації дискретних виробничих технологічних процесів - Сідорчук, Є. І. (My University, 2020)
У роботі запропоновано удосконалення методу процесу-аналога для структурно-параметричної оптимізації лінійних дискретних виробничих процесів в частині зниження його часової складності, виконана його програмна реалізація. Розроблене математичне та програмне забезпечення для технології проектування ТП дозволить зменшити витрати на виробництво, збільшити конкурентоспроможність продукції, та підвищувати гнучкість виробництва. Результати дослідження можуть бути використані в проектних компаніях, що займаються розробкою та реінжинірингом технологічних процесів, на виробничих підприємствах з гнучкими технологічними ланцюгами та в навчальному процесі закладів вищої освіти.
Keywords: affinity propagation; dbscan; k-means; optics; кластеризація; метод процесу-аналога; структурно-параметрична оптимізація; технологічний процес