Теоретико-методичні аспекти оцінки соціально-економічного розвитку регіону - Полозова, Т. В.; Шаповалов, О. В. (ХНУРЕ, 2023)
Соціально-економічний розвиток регіонів – це процес покращення життя та розвитку економіки в певних географічних областях, таких як міста, області або країни. Цей процес включає різні аспекти: економічний розвиток, соціальний розвиток, інфраструктура, створення робочих місць, сталість навколишнього середовища, підтримка малих і середніх підприємств. Для досягнення успіху в соціально-економічному розвитку регіонів часто потрібна співпраця між урядом, громадськими організаціями, бізнесом і населенням. Планування та реалізація конкретних проєктів і стратегій можуть допомогти регіонам досягнути стійкого економічного зростання і покращення якості життя свого населення.
Keywords: соціально-економічний розвиток; регіональний розвиток; оцінка соціально-економічного розвитку регіону; інтегральний показник соціально-економічного розвитку регіону