Недоліки визначення предмета договору комерційної концесії у господарському та цивільному законодавстві - Розгон, О. В. (НДІ ПЗІР НАПрНУ, 2019)
У науковій праці аналізується предмет договору комерційної концесії. Розглянуто варіанти урегулювання предмета договору комерційної концесії за ЦК України та ГК України і виявлено проблеми його невизначеності в ГК України. Автором проаналізовано франчайзинг як інноваційна форма трансферу технологій, який реалізується шляхом укладання договору ко-мерційної концесії (франчайзингу). // The scientific work analyzes the subject of the commercial concession agreement. The options for settling the subject of the commercial concession agreement under the Civil Code of Ukraine and the Civil Code of Ukraine are considered and the problems of its uncertainty in the Civil Code of Ukraine are identified. The author analyzes franchising as an innovative form of technology transfer, which is implemented by concluding a commercial concession agreement (franchise).
Keywords: договір комерційної концесії; франчайзинг; франшиза; трансфер технологій; commercial concession agreement; franchising; franchise; technology transfer