Перспективи використання Detectron 2 для аналізу зображень метафазних пластинок хромосом - Малахова, О. Ю.; Тимкович, М. Ю.; Семенець, В. В. (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023)
В ході проведення дослідження, було проаналізована існуюча проблема аналізу зображень метафазних пластинок хромосом. Показано перспективи використання глибинних нейронних мереж для вирішення задач автоматизації їх аналізу. Також було обрано перспективну програмну платформу Detectron2 та підготовлено набір даних для навчання.
Keywords: цитогенетичні дослідження; метафазні пластини хромосом; програмна платформа Detectron 2