Мультипроцесорна система пошуку, розпізнавання та прийняття рішень для інформаційної комп'ютерної екосистеми - Хаханов, В. І.; Чумаченко, С. В. (My University, 2014)
Мета НДР – істотне (х100) підвищення швидкодії процедур пошуку, розпізнавання й прийняття рішень шляхом мультипроцесорної й паралельної реалізації асоціативно-логічних векторних операцій для аналізу графових і табличних структур даних у дискретному булевому просторі без використання арифметичних операцій. Об’єкт дослідження – інфраструктура пошуку, розпізнавання та прийняття рішень у дискретному булевому просторі на основі використання алгебри векторної логіки, мультипроцесорної платформи аналізу асоціативно-логічних структур даних і неарифметичного інтегрального критерію якості. За завданням НДР проведено аналіз стану проблеми, висвітлені основні задачі та проблемні питання, означені шляхи їх реалізації, наведено характеристику основних наукових та практичних результатів роботи. Науково- практичним результатом, на одержання якого була спрямована НДР, є розробка та впровадження методів та моделей, орієнтованих на створення мультипроцесорної системи пошуку, розпізнавання та прийняття рішень для інформаційної комп'ютерної екосистеми, які базуються не на копіюванні живого мозку людини у неживому кремнієвому кристалі, але на інкапсулюванні функціональності мозку в кристал, що надає можливість поширити міцність сервісів, корисних для розв'язування практичних задач в інформаційному просторі.
Keywords: мультипроцесор; інформаційна комп'ютерна екосистема; інформаційний простір; асоціативно-логічні структури даних; процес-моделі пошуку; розпізнавання й вибору рішення