Теоретичні підходи до регулювання штучного інтелекту в ЄС: досвід для України - Єфремова, К. В. (Право, 2020)
У роботі досліджено наукові підходи до меж правового регулювання впровадження та використання технологій штучного інтелекту. Висвітлено історію та практичні кроки на шляху до правового регулювання ЄС щодо впровадження штучного інтелекту та супутніх відносин пов’язаних з використанням зазначених технологій. Розкриті основні принципи розвитку і використання технологій штучного інтелекту, дотримання яких є обов’язковим // The paper investigated scientific approaches to the limits of legal regulation of the introduction and use of technologies of artificial intelligence. The history and practical steps are covered on the way to legal regulation of the EU on the introduction of artificial intelligence and related relations associated with the use of these technologies. The basic principles of development and use of artificial intelligence technologies, which are mandatory
Keywords: правове регулювання ЄС; штучний інтелект; захист даних; цифрове майбутнє Європи; біла книга; legal regulation of the EU; artificial intelligence; data protection; digital future of Europe; white book