Методи оцінки похибок результатів фотометричних досліджень - Мустецов, О. К. (My University, 2025)
В результаті виконання кваліфікаційної роботи було проведено детальний аналіз технології лабораторних досліджень. Показано, що лабораторні показники людини є базовою інформацією для визначення стану людини. Разом з тим процес проведення лабораторних досліджень є достатньо неоднозначний процес, який залежить від великого числа факторів. Деякі з них можна визначити на основі знань теорії вимірювання. Але на кінцевий результат в значній мірі залежить як від технології проведення дослідження, так і від індивідуальних особливостей пацієнта. Тому, на теперішній час ведеться пошук нових підходів до лабораторних досліджень та оцінки їх результатів.
Keywords: аналіз біохімічний; метрологія; портрет фазовий; схема технологічна; фотометрія